Great Ocean Road

Idag var vi på en dagstur med buss längs Great Ocean Road. Det är en väg som går längs kusten från där vi bor och långt bort till väster. Vi stannade på flera ställen på vägen och tittade på saker/åt saker. Det var en mycket bra dag och perfekt väder. Man märker verkligen att det börjar bli vår här nu, idag var det över 20 grader i solen! Så mycket bättre än 10 grader och regn. Det kommer dock bli svårt att motivera sig till att plugga om det ska vara såhär... ;-)
Bildbomb från dagen!
 
Första stoppet var de tolv apostlarna. Fast de var bara åtta egentligen, för några hade korroderat och ramlat ner i vattnet. Här är i alla fall en apostel.
 
Och här är en Lise.
 
 Spännande! Såg dock inga. Väldigt besviken på antalet ormar hittills! Bara sett en enda, och den var en godisorm...
 
Äntligen en förklaring på vad en apostel är! Det var ingen som berättade det och jag vågade inte fråga eftersom det verkade så självklart... 
 
Ord och inga visor.
 
Yeli, Kris och vår peer-advisor (fadder) Sheldan. Det var Sheldan som ordnade hela resan.
 
Testade lite roliga inställningar med mobilkameran. Två apostlar.
 
Loch Ard Gorge. Det var som en öppning mellan de två klipporna och sedan en strand som öppnade upp sig och på stranden fanns ett par grottor. Det där var typ världens sämsta förklaring men jag kan inte bättre xD
 
Kändes ganska hemskt att äta lunch på det här stället. Men vi fick fish and chips på lokal fisk, och det var supergott!
 
På vägen hem stannade vi på ett ställe där man kunde prova whiskey (vilket jag såklart inte gjorde), ett ställe där man kunde prova choklad (vilket jag såklart gjorde) och ett ställe där vi fick prova ostar (vilket jag faktiskt gjorde). Det var typ 10 ostar och jag tyckte om alla utom blåmögelosten. Pappa, var stolt!!

Kommentarer:

1 Anders:

skriven

Fanns mycket att kommentera här. Akta dig för ormarna och för att ramla. Ser framemot den geologiska förklaringen till apostlarna men ännu mer whisky, choklad och ostprovningen.
Mycket läcker bild mer färgen i förgrunden.

2 Kattis:

skriven

Fantastiskt!! Så himla fint!

Kommentera här: