0 Läs mer >>
Igår när vi kom hem från vår dagstur så hade Adam och Sam varit och fiskat med spjut (spearfishing) och lyckats fånga en "banjo shark". De finns tydligen överallt men jag tyckte att den var fett cool. De lyckades faktiskt filéa och laga till den på något sätt, fråga inte hur, och vi fick smaka. Helt klart imponerad! 
 Storsjöodjuret? Loch-Ness monstret? Who can tell...

Fishy...

2 Läs mer >>
Idag var vi på en dagstur med buss längs Great Ocean Road. Det är en väg som går längs kusten från där vi bor och långt bort till väster. Vi stannade på flera ställen på vägen och tittade på saker/åt saker. Det var en mycket bra dag och perfekt väder. Man märker verkligen att det börjar bli vår här nu, idag var det över 20 grader i solen! Så mycket bättre än 10 grader och regn. Det kommer dock bli svårt att motivera sig till att plugga om det ska vara såhär... ;-)
Bildbomb från dagen!
 
Första stoppet var de tolv apostlarna. Fast de var bara åtta egentligen, för några hade korroderat och ramlat ner i vattnet. Här är i alla fall en apostel.
 
Och här är en Lise.
 
 Spännande! Såg dock inga. Väldigt besviken på antalet ormar hittills! Bara sett en enda, och den var en godisorm...
 
Äntligen en förklaring på vad en apostel är! Det var ingen som berättade det och jag vågade inte fråga eftersom det verkade så självklart... 
 
Ord och inga visor.
 
Yeli, Kris och vår peer-advisor (fadder) Sheldan. Det var Sheldan som ordnade hela resan.
 
Testade lite roliga inställningar med mobilkameran. Två apostlar.
 
Loch Ard Gorge. Det var som en öppning mellan de två klipporna och sedan en strand som öppnade upp sig och på stranden fanns ett par grottor. Det där var typ världens sämsta förklaring men jag kan inte bättre xD
 
Kändes ganska hemskt att äta lunch på det här stället. Men vi fick fish and chips på lokal fisk, och det var supergott!
 
På vägen hem stannade vi på ett ställe där man kunde prova whiskey (vilket jag såklart inte gjorde), ett ställe där man kunde prova choklad (vilket jag såklart gjorde) och ett ställe där vi fick prova ostar (vilket jag faktiskt gjorde). Det var typ 10 ostar och jag tyckte om alla utom blåmögelosten. Pappa, var stolt!!

Great Ocean Road

0 Läs mer >>
Den senaste veckan har verkligen mest varit skola, men nu känns läget mer under kontroll så förhoppningsvis blir det lite roligare inlägg snart ;-) 
Jag kan ju i alla fall berätta att jag har röstat. Eller ja, jag har ju inte postat brevet än men valsedlarna ligger i sina kuvert och två vittnen har skrivit under att allt gått rätt till. Kris och Sam fick vara mina vittnen. Jag undrar bara vad som skulle hända med dem om jag nu har gjort något fel? Kan de bli stämda av svenska staten fastän de inte är svenska medborgare...? Konstigt... Jag hoppas helt enkelt att vi slipper få reda på det :-)
Det var i alla fall smidigt att rösta med brev, man beställde bara från Valmyndigheten så kom allt med posten. Det enda som saknas nu är frimärke.
 
Eftersom jag inte har gjort något intressant de senaste dagarna så har jag inte några intressanta bilder, så det får bli lite surfbilder från Gold Coast.
 
Torrträning är viktigt!

 

 
Paddling...
 
Och pop-up!
 
 
 
 

Val

0 Läs mer >>
Hej hopp!
Sammanfattning av de tre senaste dagarna: Genomförkyld, sova, snora, hosta, plugga, sova, snora, hosta, sova, äta, sova, plugga.
Tror inte att ni behöver mer info än så så kör ett dagens sound på det! Spenderat 6 timmar framför en dator med CAD idag så ger er helt enkelt låten som faktiskt lyckades göra mig glad där efter 5,5 timmar. Hade inte hört den innan jag kom hit men här spelas den garanterat MINST en gång varje gång man är ute, killarna i vårt hus sjunger den när de har druckit lite för mycket (det vill säga ganska ofta) och det verkar helt enkelt som om alla australienare älskar den. Och jag håller med! Detta kommer nog alltid vara låter som påminner mig om Australien!
Whitesnake - Here I go again
 
 

Dagens sound

1 Läs mer >>
Igår var det dags för Formal Dinner för all som bor på campus. Bussen gick 18.40 till en restaurang där det var middag med live-musik och sedan därifrån vid 23 till Rumors som är en nattklubb. Vi gick till en bar innan Rumors dock så var inte där förrän efter tolv. Det var en rolig kväll, riktigt kul att få klä upp sig ordentligt! Inte så ofta jag har klänning direkt, men tyckte verkligen om den här.
Nu har jag sovit till klockan tolv, jag har lektion 14-16 och sen ett möte med en av mina projektgrupper. Ikväll är det Potluck för alla utbytesstudenter; det betyder att alla tar med sig någon traditionell rätt från deras hemland och så får man smaka på allas. Jag har såklart gjort kladdkaka! Tänkte egentligen göra kanelbullar men hade verkligen inte tid...
 
Pimpade naglarna såklart!
 
Innan bussen. 
 
 
Tyvärr lite suddig, men det var fler som tog bilder så hoppas att jag kan få tag i någon bättre.
 
Drinkar på baren Opium innan klubben Rumors. Drinken till vänster hette "Devilishly Swedish" så självklart var jag tvungen att prova den! Tydligen var det svensk Vodka i den, men det var någon konstig sort som jag aldrig har sett förut? Jag tänkte att det skulle vara Absolut men det var något annat. Weird?

Formal dinner

0 Läs mer >>
Idag var det skola från 9-16 och sedan plugg för att klara deadlinen idag, och nu är den inlämnad! Men eftersom det inte hänt något speciellt idag så lägger jag upp lite bilder från Melbourne. Vi var ju där en dag och en natt innan vår resa till Gold Coast så vi gick runt och såg lite mer av staden. Jeanette och YeLi pluggar arkitektur så de hade några byggnader de ville se, och till och med jag kan säga att Melbournes arkitektur är spännande! Massa byggnader som är helt konstiga.
 
Stor Melbourne-skylt. Färgerna kommer från... nyckelringar? Mycket märkligt.
 
Speciell byggnad?
 
Eh ja!
 
Denna var svår att fånga på bild, men ni fattar poängen.
 
Samma som förra.
 
Här hade de klämt in något annorlunda kan man ju säga. Fint eller inte fint är en annan fråga.
 
En grön vägg med levande växter. Coolt!
 
En hel affär med bara Lindt-choklad... Gissa om dom andra fick hålla i mig för att jag inte skulle ruinera mig där?! Lindt-kulor i lösvikt liksom?!

Melbournes byggnader

0 Läs mer >>
Jaa tillbaka till verkligheten med en deadline imorgon... Som tur är så hade jag faktiskt framförhållning och hade skrivit det mesta redan innan vi tog semester. Bara lite fix kvar nu innan jag lämnar in min fjärde (!!) inlämningsuppgift hittills. Jag har bara fått tillbaka en, med resultatet 9,2 av 10 så so far so good. Väntar fortfarande på två resultat. Skolan här är annorlunda på det sättet; hemma avgörs alltid hela betyget på en enda tenta och om det är några inlämningsuppgifter så är det bara godkänt eller inte godkänt och i så fall får man komplettera tills man har fått ok. Här är tentan ofta bara 20% av betyget och vi har många fler inlämningsuppgifter. Det är både bra och dåligt tycker jag; det är bra att man får flera chanser att visa att man kan och inte bara en enda fem-timmars tenta och det kommer vara väldigt skönt när tenta-veckan kommer för då är man ju nästan helt färdig. Det är däremot lite jobbigt för man kan aldrig riktigt "ta ledigt". Det är alltid någonting, ofta flera saker, att stressa över i skolan och det gör det lite svårt att slappna av.
 
Idag har det varit skola, plugg och sedan boxningsträning. Så himla glad att jag valde att gå med i gymmet så att jag får lite träning. Det är så mycket annat roligt som händer hela tiden så det skulle vara svårt för mig att motivera mig till att gå ut och springa regelbundet...
 
Herman har för övrigt kommit fram i USA nu och vi har haft vårt första skype-samtal USA-Australien. Han var dock väldigt trött och förvirrad så var inte den mest givande konversation jag varit med om ;-) Han skickade ett paket till mig innan han åkte som äntligen har kommit nu innehållande svenskt lösgodis, ett par fina örhängen, massa nya strumpor (wihooo :-D ) och annat gulligt. Han är rätt bra den där pojken <3
 
 

Back to school

1 Läs mer >>
Efter en veckas semester på ett Hostel i Surfers Paradise, Gold Coast, med riktigt uselt wifi så kommer här en uppdatering från hela veckan!
Äntligen fick vi lite sol och värme, dock kanske inte så varmt som vi hoppats. Det var 20-25 grader hela veckan och väldigt blåsigt. Vi var i alla fall nöjda med att kunna gå i shorts och linne och kunna spendera några timmar i bikini för att få lite färg. Rädda som vi var för Australiens tunna ozon-skikt laddade vi med solskyddsfaktor 50, men när vi efter tre dagar i sol inte fått någon färg gav jag och Lise upp solskyddet och blev åtminstone någon ton brunare. Antar att det beror på att det är vinter, för ingen av oss brände sig ens minsta lilla. Nog om det haha!
Surfning var planen, två timmar varje dag måndag-fredag, men efter otaliga blåmärken och med träningsvärk i hela kroppen tog vi beslutet att ta en ledig dag på torsdagen och sedan köra dubbelt fredagen. På onsdagen var vi alla helt slut och då var det dags för spa och en halvtimmes massage. Världens bästa halvtimme för våra stackars kroppar! Vi har verkligen slitit i vattnet och konstaterat att tidsfördelningen såg ut ungefär såhär: 90% försöka komma ut till de bra vågorna och lyckas fånga en, 9% ramla av brädan och försöka att inte drunkna och 1% faktiskt surfande. Himla tur att den procenten var såååå rolig! Vi blev definitivt bättre under veckan och till slut lyckades jag till och med stå kvar tillräckligt länge för att lyckas svänga. Det var så himla kul varje gång man lyckades komma upp och stå att det var värt alla små skador och allt saltvatten man fick i näsan. Dock är det också ganska skönt att få en paus nu... Vi kommer surfa igen, men inte nu på ett tag ;-)
Förutom det har vi mest bara slappat; tagit en välförtjänt paus från allt och bara läst böcker och sovit, men såklart så hann vi också med två festkvällar. En väldigt lyckad vecka och Gold Coast var verkligen ett perfekt ställe att spendera den; världens längsta beach kombinerat med skyskrapor och massa affärer och restauranger. 
Nu blir det bildbomb!
 
Första dagen på beachen. Helt överlycklig att kunna gå i shorts och linne!
 
Eller till och med bikini! Dock var det väldigt blåsigt så om man låg på stranden var det som att ligga i en sandstorm.
 
Volleyboll-nät på hostelet (såklart).
 
Det var match varje dag klockan 6, vinnarna fick en drink i baren. Jag var med två gånger och i det vinnande laget en gång. Kul att få spela lite :-D
 
Gick en promenad på stranden och hittade en hjärtformad sten. Det var visst bara jag som tyckte att den var hjärtformad, menmen...
 
Hugo var nöjd med livet.
 
Vi var på en restaurang som verkligen var något för min Beccis. Italiensk mat och de gjorde den efter beställning. Man valde vilken sorts färsk pasta man ville ha och vilken sås och så gjorde dom såsen medan man tittade på och fick säga hur kryddad den skulle vara. Väldigt gott!
 
Hugo fick inte surfa i vattnet, men han fick i alla fall provsitta brädan. Den var lite för stor...
 
Vi hade en liten pool på hostelet också, med ett bra trädäck i lä där man kunde sola.
 
 
SPA!!!
 
Det var ett väldigt fint spa med varma och kalla pooler, ångbastu och vanlig bastu. Perfekt efter tre dagars surfning.
 
 
Nymasserade och nöjda med livet.
 
Vi beställde riktiga cocktails, min var mer som en dessert än en drink, vilket passade mig utmärkt!
 
Fruktsallad till lunch.
 
På strandpromenaden.
 
Vi gjorde ett pub-crawl både på fredagen och lördagen där vi fick gå till fyra olika barer/klubbar. Det var roligt, men föredrar nog faktiskt nattlivet i Geelong. Bättre musik där :-)
 
 
All-you-can-eat pancakes till lunch... Jag var på en lagom hög blodsockernivå efter detta kan jag lova. Om detta fanns i Jönköping vore det inte bra för mig...
 
Sista dagen innan vi åkte hem var det marknad på strandpromenaden.

Surfers Paradise

1 Läs mer >>
Det är fullt upp nu ska jag säga. Massa assignments att jobba med, Jeanette fyller år imorgon så då är det fest och jag har bakat cheesecake till henne idag och på söndag åker vi alltså på en veckas semester till Gold Coast där surfning står på schemat. Det ska bli såååå skönt att äntligen få lite "sommarlov", jag hade ju inte direkt något innan jag åkte. Jobbade en månad, flyttade och packade en helg och hade tre dagar ledigt innan jag åkte hit. Äntligen bara få ligga på en strand och ta det lugnt, jag förtjänar faktiskt det! Vi är sex tjejer som åker och det kommer bli toppen! Wihoooo! :-D
 
Körde förresten äntligen första träningspasset igår sedan jag blev sjuk för 2-3 veckor sedan och kan säga att det var ett ordentligt boxningspass som känns i kroppen idag. Men skönt att äntligen komma igång, det behövs verkligen för matvanorna är kanske inte de bästa ;-)
 
Fått spendera lite tid i en verkstad idag, det är ju alltid mysigt.
 
Annars tänkte jag bara slänga in en bild på Hugo, äntligen! Från och med nu ska han få hänga med mycket mer :-D hittat en bra plats åt honom på väskan.
 

HUGO!

1 Läs mer >>
Nu ska jag dela med mig av mina hittills bästa tips till alla ni där hemma som snart ska åka iväg på era utlandsstudier.
  1. Våga prata med de inhemska studenterna. Det är nog verkligen mitt bästa tips! Alla australienare jag har pratat med hittills är jätteintresserade och tycker att det är coolt att man kommer från ett annat land. Man har alltid massor att prata om och det är väldigt intressant att lära sig om alla skillnader. Man upptäcker mycket som är annorlunda som man inte trodde. 
  2. Fråga. När det gäller allt, fråga! Jag har lärt mig många nya engelska ord och uttryck för att jag frågat killarna i vårt hus om dem, men kanske framför allt så går det bra mycket fortare att förstå hur saker fungerar här när man frågar än om man ska försöka vänta och se vad som händer. Dessutom kan man ju ge dem ett gott skratt genom att framstå som en idiot ibland ;-)
  3. Ta det som det kommer. Ha inte en massa förväntningar om hur det kommer att vara, för så blir det inte i alla fall. Ta en dag i taget och var beredd på att allt kanske inte går supersmidigt i början men att allt löser sig. Allt är inte färdigt bara för att man kommit iväg, i alla fall för mig var det väldigt många saker att fixa när jag väl var framme men allt löste sig och blev färdigt till slut, även om det tog lite tid.
  4. Låt saker ta tid i början. Det svåraste när jag kom hit var att planera. Till exempel i mataffären var det helt omöjligt att försöka tänka ut vad jag skulle äta imorgon, vi köpte saker för en dag i taget och ändå tog det timmar varje gång i affären. Så var det med väldigt mycket! Allt tog väldigt lång tid, helt enkelt för att det var annorlunda. Mitt tips är bara att låta det ta tid och inte bli irriterad, det blir lättare efter ett tag :-)
  5. Tipset som alla ger: häng med på så mycket som möjligt! Helt enkelt för att allt är väldigt roligt och för att man inte kommer ha möjligheten särskilt ofta.
  6. ... men ta tid för dig själv! Det hade jag svårt för i början, man ville vara social och hänga med och inte missa något alls, men jag kände att jag inte alls hade tid att processa allt som hände. Första stunden jag fick för mig själv var nog en vecka efter att jag kom hit när jag tog en springtur och det var verkligen skönt! Det är så mycket som händer och i alla fall jag har svårt att ta in för mycket om jag inte får koppla bort och bara vara för mig själv en stund ibland, kanske bara ett par timmar en eftermiddag räcker. Det var i alla fall viktigt för mig och det var lättare att vara social när jag fått vara ensam.
  7. Häng med i skolan. Mitt tråkigaste tips, men ändå. Det är mycket lättare att slappna av och njuta av alla roliga saker som händer om man känner att man har koll på allt som ska göras i skolan. Faktiskt. Jag är mer stressad över skolan här än hemma eftersom man inte gärna vill bli underkänd i något här och eftersom man dessutom inte vet riktigt vad som förväntas av en och hur skolan fungerar här. Samtidigt tänker jag verkligen inte tacka nej till något roligt för att jag behöver plugga, så framförhållning är verkligen ett bra tips som har gjort mig lugnare.
  8. Ta massa bilder och lägg upp på facebook eller gör en blogg så att jag får se allt roligt som ni får vara med om :-D 
 
Det var 15 grader ute idag :-D massa folk ute på campus! 
 
 

Utbytestips

1 Läs mer >>
Idag var jag hos en sak som de har på campus här som heter language and learning, det är ett kontor där man kan få hjälp genom att någon tittar igenom en rapport eller uppgift man har skrivit och hjälper en att förbättra språket och kollar så att man har använt referenser korrekt. Superbra för utlandsstudenter ju :-D hon tittade igenom en uppgift jag hade i management-kursen så nu har jag lämnat in den.
 
Titeln då. Röda grodor liksom? Jo idag när vi varit och handlat och lagat mat så kom helt plötsligt fyra okända personer i T-shirtar som det stod "Red Frogs" på och såklart med en bild på en röd groda på in i vårt hus. Dom hade med sig munkar, pannkakssmet och spel. Jag vet inte varför dom gjorde detta eller varifrån dom kom, dom pluggade inte på universitetet utan bara gick runt och bjöd på mat och spelade spel i alla hus...? Helt normalt?! Nåja, jag klagar inte! Australien är ett konstigt land :-)
 
Australiens nationalrätt? TimTams är jättekända kakor här som alla älskar, och jag förstår varför!
 
Mini-munk som Red Frogs bjöd på. Snacka om mini :-D
 
Såklart bjöd de på röda grodor också! Dom var dock inte så goda, men väldigt söta. (Hihi)
 
Det blev visst väldigt mycket socker i detta inlägg, får se till att vara lite surare i nästa ;-) Förresten har Herman påpekat att det är väldigt få bilder på min jättesöta igelkottsmaskot och det är ju alldeles för sant! Jag ska verkligen försöka bättra mig!
 

Röda grodor

0 Läs mer >>
Nu var det ett tag sedan, men det har verkligen inte hänt något. Jag har bara pluggat och tagit det lugnt, försökt att bli frisk. Igår spelade vi kort typ hela dagen så fick lära mig några nya kortspel och det är ju alltid kul! Sedan planerade vi för Jeanettes födelsedag som är på torsdag. Vi tror att vi har kommit på en present och jag ska baka tårta. Lise försökte lära mig och Kris den danska födelsedagssången också och det tog ett bra tag och många skratt ska jag säga... Jag trodde inte att det kunde vara så svårt för en svensk men det var verkligen typ omöjligt att uttala rätt. Jaja, kul hade vi i alla fall och med lite (läs mycket) mer träning så kanske (läs antagligen inte) det blir godtagbart!
 
Jag skulle göra taco-paj (som tydligen är väldigt svenskt för ingen visste vad det var) och behövde krossade tomater och vanlig majs. Istället köpte jag krossad majs och hela tomater...? Good job!
 
Det vart gott i alla fall som tur var! Lise gjorde egen guacamole... jag var mycket nöjd.
 
Sett min första australiska orm. Färgrann men inte giftig.
 
Idag var det blå himmel! Det är INTE vanligt här kan jag säga. Vi satt till och med ute och spelade kort imorse. Ovan känsla ;-)
 
Det var en pop-up-store på campus idag där folk kunde sälja kläder de ville bli av med så vi gick dit och tittade. 
 
Jag har äntligen lyckats fånga ninisarna på bild! Lite suddiga men där är dom i alla fall. Dom är verkligen ÖVERALLT! Och lika söta varje gång :-)

Vilohelg