0 Läs mer >>
Idag har jag pluggat HELA dagen... Jag har varit riktigt sjuk så har inte ens gått utanför dörren. Idag kommer därför bilderna från Geelong som jag inte kunde ladda upp häromdagen. BILDBOMD!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fråga inte om alla dom konstiga gubbarna. Jag har ingen aning, men roliga är dom!

Geelong-bilder

2 Läs mer >>
Hemkommen från australian fotball matchen! Det var faktiskt riktigt roligt att kolla på, det hände saker hela tiden. Resultatet blev typ 96-82 så det var många mål; man får 6 poäng för ett mål mellan mittenstolparna och 1 poäng för ett mål genom de yttre så det var dock inte riktigt 96 mål. De är 18 spelare i varje lag på planen hela tiden så det är mycket att titta på, och planen var verkligen sjukt stor. Arenan som vi var på hade en kapacitet på 90 000 åskådare, men idag var det "bara" 41 500. Coolt bara att vara på en så stor arena. De spelar fyra quarters som vardera är 20 (25?) minuter plus tilläggstid så det blev oftast 30 minuter. Det tog alltså cirka 2,5 timme att kolla på en hel match vilket kanske var lite väl länge men som sagt så var det faktiskt väldigt roligt! Det är ju dessutom alltid spännande att titta på något där man inte riktigt kan reglerna och försöka lista ut vad som händer egentligen...
Innan fotbollen hann vi med ett besök på stället där de hade den supergoda varma chokladen, denna gång blev det mörk belgisk varm choklad + en mini citronmarängpaj. Ganska bra dag helt enkelt! Förutom att jag har blivit sjuk igen, menmen...
 
 
 
 
Megan (Skottland), Kris (Holland) och Tucker (USA)
 
Slänger in en bild på min minicitronmarängpaj också bara för att den var så söt (haha)
 

Imorgon är planen att plugga i horisontellt läge hela dagen och försöka bli av med den här j-a förkylningen. Godnatt på er!

AFL

0 Läs mer >>
Godkväll! Dagen idag har spenderats med heldags shopping inne i Geelong med Lise och Kris. Vi ska gå på "formal dinner" för alla som bor på campus om några veckor så det var klänningar som stod på shoppinglistan. Jag tycker allt att vi lyckades, men bilder får vänta tills det är dags. De andra ville såklart köpa skor också (suck) så det blev många skoaffärer. Jag hoppades att dom skulle ha min skostorlek här men nej, så kul ska vi inte ha såklart :-) jag lyckades i alla fall klämma ner mina stackars fötter i ett par stilettklackar bara för skojs skull, har faktiskt aldrig testat det förut. Jag gjorde några tappra försök att gå, men de andra skrattade så mycket så jag tror inte att jag lyckades särskilt bra... Nåja, en gång Ecco alltid Ecco säger jag och håller mig till mina trogna gympaskor!
Hursomhelst så tog vi en tur ner till vattnet idag också och gick ett varv på stranden. Det var lagom grått och trist idag men det lär vara väldigt fint när det är soligt och lite varmare ute!
Ikväll har vi varit hos en av exchange-killarna, Tucker, och spelat lite spel och chillat. Skönt med lite sådana kvällar också! Imorgon står australiensisk fotboll (footie) i Melbourne på schemat. Om ni inte vet vad det är så googla det. Helt konstigt och fruktansvärt annorlunda ;-)
 
Jag tänkte ladda upp massa bilder från beachen i Geelong men mitt internet på mobilen vill inte samarbeta så det får vänta tills imorgon... Godnatt på er!

Shopping + exchange-h...

0 Läs mer >>
Igår var det fest igen! Tydligen är det torsdagar och söndagar som gäller här. Helt logiskt?! Det var roligt i alla fall, var på ett ställe jag inte varit på innan men som är en av de största klubbarna som antagligen kommer få många besök. Vi förfestade med killarna i vårt hus igår och några utbytesstudenter kom också hit; det är så himla roligt att ha exchange-gruppen men samtidigt att få kontakt med australienare. Jag är så himla nöjd med hur jag bor, det är verkligen perfekt!
Idag har jag varit trött hela dagen. Hemma i Jönköping stänger ju allt vid två, här är det oftast öppet till fyra eller fem... Jag är inte gjord för att vara uppe så sent! Somnade 05.30 igår och försov mig till ett möte med min grupp som var klockan 12. Jag skyndade mig och tyckte det var jättepinsamt att vara en kvart sen, men det visade sig att jag var först där haha!
Ikväll var det austaliensk film med utbytesstudenterna på schemat. Det var en skräckfilm som heter Wolf Creek och handlar om utländska backpackers som blir kidnappade ute i öknen. Baserad på verkliga händelser. Vår peer advisor (fadder) Nicole var den som ordnade med filmkvällen och hon var nog räddast av alla, men jag tror att ingen av oss är sådär jättesugen på att åka på roadtrip genom öknen nu. Filmen var faktiskt helt okej ändå, över förväntan för att ha fått 6/10 på Imdb. Nästa gång blir det Crocodile Dundee, lite mer lättsamt ;-) 
 
 

Aussie filmkväll

0 Läs mer >>
Idag har det varit lektioner igen. Jag lämnade faktiskt in min första uppgift idag, spännande! Och alla ni som har sommarlov kan bara vara tysta. 
Efter skolan gick jag till frisören som finns på campus (ja det finns en frisör på campus; det är ett stort campus) och klippte mig. Tror att det sista av min permanent äntligen är borta nu, 1,5 år sedan jag gjorde den... Började bli väldigt trött på att ha lockiga toppar.
I vårt hus har vi numera både Nintendo 64, Playstation 3 och X-box 360 så jag, Lise och Kris tyckte att det var dags att inviga något av dom. Det fick bli Fifa på X-box och inte för att skryta men jag vann mot dom båda två ;-) Det bästa var att man kunde spela som ÅFF! Och på deras kläder stod det Klädhuset Falerum. Jag blev typ överlycklig, så himla konstigt att de finns! Och alla spelarnas namn var också rätt (i alla fall dom jag kände igen). Jag blev faktiskt lite imponerad av EA Games där.
 
ÅFF, Sverige mot Randers, Danmark. 3-0 blev det! Jag försvarar ÅFF:s heder så gott jag kan här borta.
 
Campus by night, random bild i brist på annat.

ÅFF finns i FIFA!

1 Läs mer >>
Det har varit lugnt nu sedan klättringen i lördags. Blev rejält sjuk av det och tror att jag hade feber på lördagskvällen. Vi har bara varit hemma och chillat sedan dess, hade myskväll med middag och film (Magic Mike ;-) ) igårkväll alla vi sex tjejer. En av killarna kom in och frågade vad vi kollade på och då sa vi det. Då undrade han om det inte var en film om basket och då sa vi vad den egentligen handlade om. Då backade han några steg och gick därifrån. Äkta tjejkväll! Jag bakade kladdkaka till brudarna också så nu har de provat något riktigt svenskt. Det var uppskattat ;-)
 
Nu ska jag berätta om mina två största problem sedan jag kom hit. Ett riktigt problem och ett lite mindre seriöst. Det riktigt problemet är miljötänket! Jag tror att jag har sett två cyklar sedan jag kom hit. Alla, och då menar jag ALLA, har egen bil. Hur många studenter i Sverige har det liksom? Sedan är det återvinningen. Den är helt obefintlig, i alla fall på campus. Slänger glas och metall och matrester på samma ställe. Det känns verkligen inte alls bra. Sedan all uppvärmning på det. Det är verkligen sant att dom inte kan isolera sina hus! Så fort man stänger av elementet så blir det samma temperatur som utomhus inom en halvtimme, och så är det överallt. Riktigt illa. Det är nog den skillnad jämfört med Sverige som jag har svårast för att acceptera.
Det inte lika stora problemet är alla olika varianter av allting som finns i affärerna! Det är faktiskt fruktansvärt jobbigt att gå runt i affärerna och försöka köpa allt man vill ha när det finns så många olika märken av allt men man inte känner igen ett enda! Exempel på detta är smör, juice, mjölk, godis med mycket mera. Allt tar så mycket längre tid när det är så. 
En rolig sak med att allt finns i så många olika varianter är dessa Rekordelig cider som jag hittade. Det är en svensk cider men de hade MÅNGA fler smaker här än de har på systembolaget. Det är väl bara konstigt?! Passionsfrukten var riktigt god kan jag säga.
 
 
 
 

Kurerar mig

1 Läs mer >>
Idag stod alltså klättring på schemat! Vi åkte hemifrån tidigt på morgonen och hamnade i You Yangs regionalpark någonstans mellan Geelong och Melbourne. Vi var cirka 20 stycken och hade två instruktörer. Alla var mer eller mindre nybörjare och vi fick testa några olika svårigheter på väggar och det var verkligen roligt att testa! Dock var jag inte speciellt bra på det, jag tyckte att det var lite otäckt faktiskt. Jag testade i alla fall två olika väggar varav den första var riktigt svår och jag inte kom särskilt långt på men den andra var en lättare variant som gick bättre.
Efter några timmars klättring åkte vi runt "berget" och gick längs en led upp till en utsiktspunkt som låg riktigt högt! Det var verkligen ett fint ställe vi var på med massa häftig och annorlunda natur.
 
Utsikten från klättringsstället.
 
Här syns tre av fyra av de klättringar vi fick testa på; en i sprickan till höger, en i mitten (den var den svåraste) och en i sprickan till höger.
 
Snygga hjälmar!
 
Högst upp på utsiktspunkten. Längst fram är Erin (USA) och bakre raden från vänster är KC (Sydkorea), Matt (England), Michal (Slovakien), jag och Yeli.
 
 
Brudarna som är övertaggade för att vi bokat en resa till Gold Coast i augusti!! Äntligen ska vi få lite sol och värme. Woopwoop!
 
För övrigt har jag blivit sjuk... Förkyld med ont i halsen och tror jag har feber. Ska kurera mig med te och How I Met Your Mother nu. 
 

Klättring

1 Läs mer >>
Igårkväll var det pyjamasparty! Väldigt kul att gå ut och dansa i mysbyxor måste jag säga. Bekvämt och skönt att man inte behövde bry sig om hur man såg ut alls för alla gick ändå omkring i one-piece och tofflor. Annorlunda men mysigt!
Nu har jag haft första lektionen i alla mina kurser. Tror att det kommer att bli roligt! Men mycket jobb. I en av kurserna ska vi jobba ihop med ett stort fitness-företag för att försöka förbättra designen på en av deras produkter. Som intro till detta var första lektionen ett träningspass där vi fick testa själva saken. Jag hade väl förväntat mig en liten visning av hur den fungerade och vad man kunde använda den till men nejnej, det blev ett 40 minuters träningspass som slutade två minuter innan min nästa lektion började... 10 sekunders dusch följt av att förvirrat springa omkring på campus och leta efter rätt byggnad gjorde att jag antagligen inte gjorde världens bästa intryck på den lektionen när jag kom in helt svettig och förvirrad fem minuter för sent. Wellwell! Det projektet blir nog roligt i alla fall, men kommer att ta mycket tid.
I den sista kursen ska vi ta fram en sorts leksak genom att först komma fram till en bra idé, rita upp den i CAD och sedan faktiskt tillverka den i verkstaden så det blir nog också både roligt och tidskrävande! 
Jag gick vilse när jag skulle hem från en klass i en byggnad jag inte varit i förut så passade på att ta lite fler campus-bilder då...
 
 
 
 
Den här hittade jag inte på campus ;-) det var puben där pyjamaspartyt var.
 
Goon sunrise...
 
De har en väldigt trevlig vana här att dela ut isglass och kakor på alla fester. Speciellt glassen är ju hur bra som helst när man dansar och blir varm. Det kunde vara något för Akademien ;-)
 

Mera skola

2 Läs mer >>
Hej hopp!
Jag har visst inte skrivit på några dagar nu, men jag har verkligen haft fullt upp. Det händer så himla mycket hela tiden! Det har varit fest två kvällar i rad nu, i söndags var vi på ett ställe som hette Lambys (tror jag) som var i en väldigt mysig källarlokal. Det var ett liveband som spelade en mix av gamla klassiker och nyare musik plus en hel del australiensisk (???) musik. Det var väldigt roligt i alla fall, nu är alla tillbaka och det har börjat på riktigt! Denna vecka är o-week (orientation-week) vilket typ motsvarar insparken hemma, om än inte riktigt lika bra (såklart?!). 
Igår var det fest på en klubb som jag tror hette Home-House. Drags-n-devoos var temat, vilket ni får lista ut själva vad det betyder... Alla killarna skulle vara tjejer i alla fall och det var väldigt roligt för dom körde verkligen all in! Igår var helt klart bästa kvällen hittills och vi bara dansade HELA kvällen. Så himla roligt!!
Festen igår var väldigt tidigt på kvällen, 7.30-11.30 vilket passade perfekt eftersom jag hade min första lektion imorse klockan nio. Såg nu förresten att jag visst anpassat mig bra till Australien redan! Ofta jag precis skrev 7.30-11.30?? Såklart menade jag 19.30-23.30 men dom använder inte 24-timmars klocka här utan am och pm och tydligen har jag redan vant mig vid det... Knäppt! Hursomhelst så har jag alltså börjat skolan nu så alla där hemma som har sommarlov kan bara vara tysta. Det gick bra idag i alla fall, började med kurserna "Programming for engineers" och "The professional environment for scientists and engineers" och de verkar vara helt okej. Det ända vi gjorde på programmeringskursen var spela spel på datorn som typ hade en liten koppling till programmering så det var helt klart en mjukstart. Det ena spelet var riktigt gulligt, om någon vill prova så är länken här:
http://light-bot.com/hocflash.html
Jag har tyvärr inte tagit så mycket bilder de här dagarna men här är ett par i alla fall.
 
Liveband på Lambys. Jag fick dansa till My Sharona, Highway to Hell, I love it, Black Betty med mycket mer så jag är glad! Mycket nöjd med musiken på klubbarna hittills! Hemma är det BARA house hela tiden vilket inte riktigt är min grej men här är dom riktigt bra på att mixa house med rock/pop som är lite äldre. Det blir en perfekt kombo för mig :-D
 
Isblå shots på Home-House. Två lyckade kvällar men ikväll tar vi paus och laddar om för imorgon!

Party, party och skol...

1 Läs mer >>
Idag gjorde vi alltså Melbourne. Inte för att man kan "göra" den staden på en dag, men det var en start i alla fall! Vi tog bussen från campus in till Geelong klockan åtta imorse, tåget därifrån vid halv tio och var i Melbourne halv elva. Vi åkte med skolan så det var några stycken med som visade oss runt i början. Det var en riktigt kall dag och jag var verkligen glad att jag slängde ner min mössa och mina vantar i sista sekunden innan vi gick hemifrån! Trots det har jag, och alla andra också, frusit hela dagen... Förutom det så var det i alla fall roligt och vi hann se en del saker, men det kommer som sagt krävas mer än så för att se hela staden.
 
Det första vi såg när vi gick av tåget var massa häftiga byggnader. Det känns som en modern stad med många nyare hus och skyskrapor. Vi gick på en liten rundtur och kom till ett område där graffiti är tillåtet. Det var flera gränder där alla väggar var helt full-klottrade. Klotter är dock fel ord för det var verkligen häftigt och de måste vara väldigt duktiga för att kunna måla sådär.
 
Vi var också i en stor galleria och tittade runt lite. Den var ganska känd tror jag... Häftig var den i vilket fall för det var en gammal byggnad inne i gallerian, antar att de inte fick riva den för annars var det bara konstigt.
 
Till slut behövde vi bara värmas upp så vi gick tillbaka till ett muséum som vi gått förbi där Dreamworks hade en utställning. Mysigt! :-)
 
En byggnad som tydligen var inspirerad av en sten...? Jag ser det inte men cool är den.
 
Gillar verkligen huset till vänster!
 
En tågstation som tydligen var något av en symbol för Melbourne. Eller bara ett gult hus?
 
Muséumet där de hade Dreamworks-utställningen.
 
 Kris, Megan och jag. Jag tog av mössa och vantar för att det inte skulle synas på bilderna hur kallt det var...
 
Let me take a selfie-moment.
 
 
 
Hittat en till favoritaffär... Förutom Muffin break alltså. Denna hette någonting med Chocolat (big surprise) och de sålde massa olika sorters varm choklad. Hur gott var det med Belgian caramel hot chocolate en dag som denna?! Det var en retorisk fråga, svaret var väldigt.
 
Inne i gallerian som jag tror var känd. Den hade värsta kupolen som tak...
 
... för att få plats med denna?!
 
Utanför muséet. Tjejerna + Melvins rumpa.
 
Pingvin-selfie.
 
 
 
Första sketcherna av Kung-Fu Panda.
 
En modell av växthuset i Wallace & Gromit - Varulvskaninen.
 

Det blev en lång och kall dag så nu är det väldigt skönt att vara tillbaka i sängen! Imorgon tar vi sovmorgon för att ladda upp för skolan på måndag. Nu är i och för sig just jag ledig på måndag, men det känns helt ok ;-)

Melbourne

2 Läs mer >>
Idag var vi inne i Geelong och shoppade! Det var vekligen kul att se staden och mysigt att umgås utanför campus. Det blev bara lite shopping för min del men det var verkligen roligt.
Vi hittade en jätterolig téaffär som hade hur många sorter som helst! Tyvärr har jag redan köpt fyra sorters té så jag fick behärska mig...
 
Alla tésorter på ett runt bord så att man kunde lukta på dom. Bra idé!
 
Min nya favorit-kakaffär Muffin Break fick ett besök. Dom vet verkligen hur man gör muffins här; hemma tycker jag mest att dom är torra men denna var hur god som helst!
 
Efter shoppingen gick vi och åt på en restaurang nere vid vattnet. De hade dessa gamla LP-fodral som menyer. Supercoolt sätt att återanvända!!
 
Mina exchange-brudar! Till vänster, bakifrån: Jeanette (Danmark), Yeli (Sydkorea), Megan (Skottland) och på högersidan borde ni redan känna igen Lise och Kris som är mina roommates och så mig såklart ;-)
 
Dessa två bilder tillägnas Beccabollen, så det är bäst för dig att du läser min blogg nu ;-) Jag har provat riktig risotto på restaurang! Med rödbetor, getost, spenat och valnötter. Supergott!
 
... Och min första Cosmopolitan! Det var faktiskt också ganska gott, iaf om man gillar grapefrukt ;-)
 
Imorgon ska alla vi exchange-studenter som går på Waurn Ponds campus åka med på en tur till Melbourne. Ser verkligen fram emot det! Vi är 13 utbytesstudenter på det här campuset vilket jag tycket är precis lagom många. Alla är jättetrevliga och sociala så jag tror att vi kommer ha roligt tillsammans.
Nu har jag förresten varit här i nästan exakt en vecka. Det känns mer som en månad med allt som har hänt och allt vi har gjort! Det har varit en bra vecka helt klart :-)

Geelong

0 Läs mer >>
Ikväll hängde vi på killarna från vårt boende och deras kompisar ner till en lokal pub. Den låg på bottenvåningen av ett hotell och det var verkligen ett konstigt ställe men de hade biljardbord och det var kul att umgås lite med dem! Efter ett par timmar gick vi tillbaka hem och hade lite minifest i ett av husen här. Fick lära mig en ny lek som dom har uppfunnit här; goon-pong döpte vi det till. Det är ungefär som beer-pong men man använder rackets och spelar med ping-pong regler, fast med muggar på bordet. Dessutom är det med goon istället för öl. Goon är lådvin, vilket tydligen är det enda som studenterna har råd att dricka här. Väldigt kreativ lek iaf ;-)

 
 
 
Imorgon ska vi in till Geelong (inte varit inne i själva staden än, dåligt!) och shoppa! Vi har ju stora garderober som måste fyllas :-) Nu är klockan över tre på natten här så godnatt på er!

Biljard och goon-pong

0 Läs mer >>
Godmorgon Sverige! Här är klockan redan halv fem men ni har väl precis vaknat. Det är så smidigt med två klockor så att jag slipper räkna minus 8 hela tiden. Idén med klockorna fick jag faktiskt av morfar som hade en klocka med Thailand-tid när mamma och pappa var där. Superbra!
 
Igår hade vi lite filmkväll i vårt hus med de andra tjejerna vi träffade på resan till Lorne. Tangled blev det. Med svensk text eftersom det var jag som hade filmen! Det var tur att jag tog med min hårddisk hit ska jag säga för skolans internet har blockerat vissa sidor om ni förstår vad jag menar... I alla fall så somnade jag under filmen och eftersom Lise hade "powernapat" i tre timmar på dagen och Kris fortfarande var jet-lagad så kunde ingen av oss sova ordentligt sedan. Vi satt uppe och pratade med Adam och Sam (två av australiensarna som bor här) till klockan tre på morgonen och var lagom pigga på briefingen imorse klockan halv tio.
 
Briefingen var lite kort info om allt möjligt och sen en rundtur på campus (äntligen!) så här kommer några bilder. Tyvärr tog jag bara bilder på en liten del men det kommer säkert fler i framtiden :-)
 
 
 
Jag kommer ha mina lektioner i den stora byggnaden till höger.
 
Den här alltså :-)

Campus

1 Läs mer >>
Tillbaka i Geelong efter några fina dagar i Lorne. Vi har nu träffat alla utbytesstudenter (tror jag) som är här den här trimestern. Det har varit riktigt roligt med massa aktiviteter och vi har verkligen lärt känna varandra bättre! Vi kör en fotobomb på det :-)
 
Längst ut på piren i Lorne. Det ser varmt och soligt ut, men varmt var det inte ska jag säga! Från vänster: Lise (Danmark), jag, Kris (Holland) och Megan (Skottland).
 
Annorlunda natur här helt klart. Men jag såg faktiskt en gråsparv häromdagen!! Trodde inte att dom fanns här.
 
Förbereder mig inför surfning med mössa och bikini. Surfning var inte det man var mest sugen på när det var runt tio grader i luften och knappast mer i vattnet... Vi fick i alla fall låna våtdräkter och det gick mycket bättre än förväntat, både med kylan och själva surfningen. Fötterna var bortdomnade några timmar efteråt men det var det värt! Såååå roligt och lyckades faktiskt komma upp och stå ett par gånger under timmen vi var i vattnet. Ramlade av lika fort igen men ändå över förväntan!
 
Färdigsurfade! Det är helt klart något som kommer att provas igen. Om några månader när det är lite varmare...
 
Nu kommer det bästa av allt. Hur roligt det än var att surfa så är det här mycket bättre! Första dagen i Lorne så gick vi mest runt och tittade och när vi kom ner till stranden så stod det massa folk med kameror och tittade ut mot vattnet. Vi såg något stort grå-svart ungefär 100 meter ut från stranden och undrade vad det var för något. Det var två valar!! Hur coolt är inte det?! Tyvärr var det väldigt svårt att fånga på bild men lägger upp en iaf bara för att det är såååå häftigt!
Min helg var gjord, men mer skulle komma. Jag har förutom valar lyckats se både papegojor, kängurur och en koala-rumpa på tre dagar. Jag skulle säga att det är tre ganska bra dagar!
 
När detta hände så tror jag på riktigt att jag insåg att jag inte är i Sverige längre. Så himla häftigt!
 
 Tyvärr var det väldigt mörkt men nog ser man ändå en liten pälsboll där uppe! Det ser lagom stabilt ut att sitta där uppe och sova.
 
 Sötispapegojor :-)
 
 
Massa kängurusar på golfbanan! Tydligen så är dom där typ jämt och om dom är ivägen på ett hål så får man inte spela det hålet... Undrar hur dom gör på tävlingar? 
 
 
Nu får det räcka för idag, dags att ta igen lite förlorad sömn efter dom här dagarna med en lång powernap. Man blir verkligen trött av allt nytt som händer!
 

Lorne och alla djuren...

2 Läs mer >>
Det blev en regning dag idag så har fortfarande ingen aning om hur campus ser ut! Det blev en sväng till shoppingcentret igen för att visa runt den holländska tjejen (Kris) och handla middag. 
 
Provade en för mig ny sorts snabbmat till lunch idag; sushi på rulle! Väldigt smidigt som take-away och gott var det också. Bra idé tycker jag!
 
Tacos till middag. Smakade inte riktigt tacos för det var någon annan krydda, men gott blev det. Och jag har hittat någon som gillar guacamole lika mycket som jag :-D :-D
 
 Nu har jag även provat det mytomspunna Vegemite! Det är något som dom har som pålägg här och jag förstår INTE varför... Det var verkligen ingen höjdare, jag och Lise är helt överens.
 
Vi har också tittat lite på australiensk fotboll, vilket man inte förstår mycket av. Det ser typ ut som amerikansk fotboll men planen är oval och de måste hålla i bollen med ena handen och "slå" iväg den med andra. Ibland sparkar dom bollen också men vi förstår inte riktigt när eller varför... Well well, antar att vi kommer lära oss efter ett tag! Det är tydligen väldigt stort här.
Imorgon åker vi iväg med alla utbytesstudenter till en liten stad som heter Lorne och ska vara iväg tills på onsdag så jag uppdaterar när jag kommer hem därifrån.

Mat

1 Läs mer >>
Eftersom det är ett sådant tjat så kommer här mer bilder på rummet som nu är i ordning. 
 
Såhär ser det ut när man kommer in genom dörren. Vattenflaskan tillhör inte lampan även om det ser ut så.
Skrivbordet och hyllan.
 Skafferi/random förvaring med två klockor, svensk tid och Melbourne-tid!
Stor garderob och spegel.
 
Hittills inga kängurur men det är kaniner överallt! Och fåglar som väcker en på morgonen... Taxitanten som körde mig hit sa dock att det är kängurus "all over the place", bland annat på golfbanan. Hon sa att golfare ofta får vänta för att det är kängurus ivägen. Hur coolt är inte det?! En av killarna som bor här sa också att det finns massa koalas och att jag garanterat kommer se en om jag ska vara här ett halvår... exalterad :-D
 
Imorse kom det en holländsk tjej hit så jag och Lise tänkte ta med henne till shoppingcentret idag och sedan kolla in campus. Så förhoppningsvis kommer det bilder från campus senare idag!

Rummet