0 Läs mer >>
Oj det har verkligen varit fullt upp den här veckan! Alla är nu klara med sina tentor så vi ville passa på att göra så mycket som möjligt innan vi sticker härifrån på måndag. Herregud, det är bara tre dagar kvar! Men ärligt talat känner jag mig väldigt redo att se något nytt. Det har varit sjukt roligt att bo på campus med 11 andra, men jag har börjat tröttna på 19-åriga killar som är vana vid att mamma städar efter dom... Och då är ju jag verkligen inte världens renligaste eller mest pedantiska direkt. 
I alla fall, börjar med tisdag. Vi åkte till ett ställe med massa studsmattor och trampoliner. Lise tränar gymnastik hemma så hon passade på att öva sina volter. Jag... hoppade upp och ner :-D trots att det fanns världens kuddhav att landa i så vågade jag inte. Fegis-Elsa! Men det var kul i alla fall. Efter det så gick jag och Lise och köpte varsin ryggsäck. Vi kom fram till att det var alldeles för osmidigt att resa runt med resväska. Jag är bara lite irriterad på mig själv att jag inte tänkte på det innan! Stora ryggsäckar är ju väldigt dyrt och jag kunde bara ha snott en av mammas eller pappas och tagit med mig. Menmen, nu har jag en i alla fall. Sedan blev det middag på indisk restaurang, sååå gott efter allt hoppande. Kvällen avslutades med ännu en spelkväll med Matt och hans roomies. Jag vann en gång igen, väldigt stolt! 
 
Försökte ta foton på olika poser i luften, men så långt räckte tyvärr inte mobilkameran. Nåja, ni fattar grejen! 
 
Massa god mat!
 
Alla spel-spelare. Vi fick vara i lag för att alla skulle kunna spela, men det gick :-D vi är lite ledsna över att vi inte lärde känna dom här tidigare, nu hanns det bara med två spelkvällar innan alla skulle hem. Det var iaf två bra kvällar :-)
 
Sedan var det onsdag och dags för sista eventet med våra faddrar och de utbytesstudenter som fortfarande var kvar och inte behövde plugga (vi var bara fem haha). Det var i alla fall en dag på "the races", det vill säga en dag spenderad i gräset med picknick och punch i våra mest poshiga outfits och tittandes på hästkapplöpning. Det började vid 12 på dagen och avslutades med middag och utgång. Väldigt lång men rolig dag!
 
Vi lyckades spela bort 15 dollar var (ca 100 kr). Vi satsade på de "sämsta" hästarna, det vill säga de som skulle ge mest pengar tillbaka. Ska man vinna så ska man ju vinna stort?! Nu vann vi ju ingenting, men ja...
Superfancy var temat! Alla gick runt i hur häftiga outfits som helst, och alla roliga hattar vi såg den dagen var underbara. Nicole längst till vänster, Rhys brevid Lise och Sheldan brevid mig och Rhys var våra tre mest engagerade faddrar och jag lyckades till slut fånga dom på bild. Fin dag och fint sätt att säga hejdå till dom!

Onsdagkvällen/natten var lyckad och det var lite jobbigt att komma igång igen på torsdagen (igår), men vad gör man inte när det är sista veckan?! under dagen gick jag och Lise och skickade hem lite prylar för att slippa övervikt på planet. Jag skickade 10 kg så nu borde det väl vara lugnt kan man tycka.
På kvällen stod utgång på schemat igen. Klockan 21 var vi alla i pyjamas framför tv:n men klockan 22 var vi uppklädda och laddade för ännu en natt ute. Det krävdes bara några redbull vodka så var vi vakna igen. Först gick vi till en bar där de gör supergoda, alltså verkligen såå goda (!!), drinkar och pratade med folk och sedan gick vi ut och dansade. Musiken var riktigt dålig tyvärr, men som tur är är vi bra på att ha kul ändå :-)
 
Amelia - drink med fläder och blåbär. Gott!
 
Killen jag spelade golf med i veckan (Noah) hade en tjejkompis som ska till Jönköping och plugga hela nästa år så hon addade mig och började prata på Facebook. Hon ville gärna träffa mig så i förmiddags (JA, det var sjukt svårt att pallra sig upp efter två sena nätter i rad, men man vill ju vara en bra representant för JTH så jag bet ihop haha ;-) ) följde jag och Lise med henne, Noah och en kille till och spelade minigolf. Det var den coolaste minigolfbana jag någonsin sett och man visste verkligen aldrig vart bollen skulle ta vägen. Det blev 36 hål i 30 graders värme vilket kanske var lite väl mycket för mig och Lise, men roligt var det. Det var verkligen äventyrsgolf på riktigt! 
Nu är jag hemma igen och laddar för en tredje kväll ute. Just nu är jag sådär lagom taggad, men det är sista partykvällen på ett bra tag framöver så jag ska nog se till att ha roligt ändå :-D
 
Bollen kom farande uppifrån nerför den orangea rännan och landade på en bana längre ner. Coolt!
 
 
Nu vart det äntligen en ordentlig uppdatering igen, och förhoppningsvis blir det något mer i helgen innan vi sticker. Sedan vet jag ju inte när jag får WiFi igen. Visste ni förresten att det var en australienare som uppfann WiFi? Lite cool tfun-fact :-)

Jullov, vecka 1

1 Läs mer >>
Igår när vi spelade spel så var det en av killarna som började prata golf och då blev jag såklart lite glad och kunde skryta lite om mitt låga hcp ;-) då tyckte han att jag skulle följa med till rangen idag vilket jag gärna ville, har ju bara spelat den skruttiga korthålsbanan sen jag kom hit. Det slutade med att vi bestämde oss för att spela 18 hål och det var jätteroligt! Jag som verkligen hoppades att jag skulle få chansen att spela golf här och nu fick jag det. Och det var en riktigt fin links-bana också så det var ju såklart plus i kanten. Thirteenth beach hette banan och den låg jättenära havet, men tyvärr kunde man aldrig se det... Dock märktes det på alla mygg :-( 
 
 
 
 
 
 

Golfdag :-D

1 Läs mer >>
Idag frågade en av exchange-killarna (Matt, britten) om vi ville komma över och spela Settlers med honom och hans rommates. Och det tackar man ju inte nej till! Det vart fem omgångar med pizza emellan och jag vann en (stolt) trots deras lite annorlunda Australiska regler... Det var riktigt mysigt och verkligen en bra kväll. Vi var där vid åtta och kom hem 02.30. Så kan det gå! Det var riktigt roligt att bara hänga utan att göra så mycket, oftast hittar vi på massa saker eller festar men det här var bara mys-kväll. Imorgon blir det antagligen golf, på en riktig bana denna gång. Lite nervöst...
 
 Jag kan INTE spela utan min orangea signaturfärg. Så är det bara.

Spontan spelkväll

1 Läs mer >>
I fredags lämnade jag in mina sista rapporter, i onsdags hade jag mina två tentor (som båda gick bra) och idag gjorde jag mitt online-quiz. Nu har jag officiellt jullov till den 13:e januari. Nästan 3 månader. Känns helt ok! Sjukt glad att äntligen få lite riktigt semester, och att ha tre månader kvar här nere i värmen innan jag kommer hem till Sverige igen. Jag har fortfarande inte helt fattat att jag är ledig, hjärnan går fortfarande på högvarv, men det ska nog ordna sig förr eller senare. Wihoooo!! :D :D
 
 

Jullov!!!

0 Läs mer >>
I torsdags var vi på oktober-fest! Vi var på en tysk restaurang, det kändes väldigt hemtrevligt och lite alpint, med massa tyska skyltar och grejer. Vi fick helstekt gris med rödkål och potatis, det kändes verkligen som hemma! Det som var lite jobbigt var att vi såklart inte hade några typiska tyska kläder (inte det första man packar liksom...) så vi tänkte att "äsch, det måste ju va fler än oss som inte har, det gör inget!"... det var det inte... Alla hade verkligen rätt sorts kläder, så vi stack ut lite kan man säga. Dock så kunde flera av oss prata tyska så vi körde på det istället! Hemma brukar vi köra med "Hörde jag skål?!" "Att du gjorde!!!" innan man dricker, så nu blev det "Habe ich Prost gehört?!" " Aber natürlich!!!". Funkade riktigt bra ;-)
Förutom det bestod hela förra veckan av plugg. Lämnade in slutrapporten för gym-projektet i onsdags, 18 sidor, och leksaks-projektet i fredags, 13 sidor. Igår var det bara att sätta igång med tenta-plugget som fortsatte idag. Har båda tentor på onsdag så hade ju bara fyra dagar på mig att plugga till två stycken! Igår var det nog tio timmar och idag tolv... Kul liv jag har! Dock får man ju erkänna att det blir lite lättare när man kan sitta i sol och 27 grader (i oktober) och tenta-plugga :-) börjat jobba på bränna 2014 nu. Det är det inte många i Sverige som kan säga! Dessutom har jag jullov om en vecka. Inte heller så många där hemma som kan säga! #skrytelsa (så använder man en # pappa, du ville ju veta)
Kvällens bästa outfit, med lagom stort ölglas såklart!
 
Kvällens uppdrag: hela tiden ha en hatt på huvudet! De flesta hade hatt så det var inte så
svårt att få tag på en. Problemet var att behålla den mer än en par sekunder...
 
Tenta-plugg i oktober. Helt ok.

Tenta-plugg och oktob...

1 Läs mer >>
Wihoo! Idag är en väldigt bra dag! Jag har idag skrivit klart sista rapporten i ett ämne och eftersom jag inte har någon tenta i det ämnet så är den kursen helt färdig nu. Bara 3 to go... Det som är kvar är två tentor i två olika kurser och en grupprapport samt ett online quiz i sista kursen. Jag börjar se slutet,,, äntligen!
Förutom att rapporten är färdigskriven så fick vi idag besked om att vi har någonstans att bo när vi kommer hem igen. Vi har fått en två på Gräshagen, vilket är lite utanför stan men ändå bra mycket närmre än Råslätt så jag är superglad. Har dock inte berättat för Herman än så nu får vi väl se om han läser min blogg eller inte ;-) 
Har också varit och tränat idag, så ja, mycket bra dag. Och ätit en McFlurry...

Snälla Becca var och kollade på lägenheten åt oss, här är några bilder för alla intresserade.
BADKAR!!! Det har jag verkligen alltid velat ha, woopwoop :-D
 
 
 
 
Jag är verkligen sjukt glad för detta. Jag har varit orolig att vi inte ska få någon lägenhet alls, och så får vi en som är såhär bra! Och det var till och med jag som fixade det och inte Herman. Vem hade väl kunnat tro det? ;-)

Bra dag!

1 Läs mer >>
Idag har jag en dag kvar i skolan! Hur sjukt är inte det? Efter imorgon är det inga fler lektioner utan bara två rapporter att skriva och två tentor att plugga till. Så himla skönt! Om två veckor är sista tentan gjord och jag tar jullov.
Igår firade jag att mitt sista grupparbete blev färdigt. Den här gruppen har tagit all min energi den här terminen genom att inte göra någonting förrän sista sekund och låtit mig ta hand om det mesta. De har struntat i att komma på möten och inte gått på en enda lektion. Därför har de inte haft någon aning om vad som händer och jag har verkligen tagit tag i allt. Jag trodde att man skulle slippa sånt efter högstadiet?! Hursomhelst så tyckte jag att det var värt att fira att jag aldrig behöver se dom igen, så det blev en ganska spontan utång. Hade tänkt att det skulle vara en lugn kväll, men blev istället galet kul! Lärde mina brudar vår Jönköpings-lek caps och ja... Det blev en bra kväll :-D 
Idag är det desto lugnare med lite plugg men mest tv-serier i sängen. Imorgon laddar vi om för end-of-exchange-drinks med alla utbytesstudenter. Wihoo :-D
 
Såhär blev vår krokodil till slut! Med tanke på alla problem vi haft och hur jobbigt det har varit så är jag verkligen supernöjd! Nu är det bara rapporten kvar...
 
Caps!

En dag kvar!