0 Läs mer >>
I fredags hoppade jag alltså ut ur ett flygplan 5 000 meter över marken. Och eftersom jag inte ens lite kan beskriva hur coolt, häftigt, läskigt, roligt det var, så jag kör hela historien i bilder istället!
 
 
 
Alla lagom nervösa innan vi klev på planet. Det var vi fem som hoppade tillsammans.
 
På väg upp mot 5 000 meter. Världens minsta flygplan? Bara det var en häftig upplevelse!
 
Smile and wave. Vad mer kan man göra när man är livrädd?
 
Here we go!
 
Jag ser ju glad ut iaf :-)
 
Det var väldigt molningt så vi såg bara vitt när vi hoppade ut ur planet. Det var väldigt coolt när man 
helt plötsligt bröt igenom molnen och såg allt!
 
 
På ingång.
 
Landning...
 
 
I did it!
 
Denna bilden sammanfattar väl ungefär hur överlyckliga och adrenalinpumpade vi var efteråt.
Världens coolaste grej!

Hoppat fallskärm!

2 Läs mer >>
Wihooo! Idag var det strålande sol och 26 grader varmt! Därför skippade vi allt plugg (inklusive en lektion, woops) och drog till stranden i Geelong. Var där vid ett och stannade till fem, han ta tre powernaps, läsa ut min bok och simma ut till en flotte. Trodde dock att den sistnämnda aktiviteten skulle ta död på mig för det var INTE 26 grader i vattnet... I alla fall så var idag en mycket bra dag! Resten av kvällen kommer att ägnas åt att ta igen mitt missade plugg. Det var det värt!
 
 
 
Och ja, horisonten var faktiskt sned idag... läskigt :S

Stranddag :-D

1 Läs mer >>
Igår åkte jag med några killar härifrån till en korthålsbana och fick spela golf för första gången som jag kom hit! Det var en ganska skruttig bana och alla hål var 50-60 meter. Men det var i alla fall 18 hål och det var kul att få spela lite på skoj. Egentligen var jag ganska mycket bättre än dem men lyckades inte riktigt visa det på dom fruktansvärt dåliga greenerna ;-) Jag spelade faktiskt i shorts och t-shirt så det börjar helt klart märkas att våren är här. Idag var det runt 20 grader och imorgon står det 26 på prognosen?! Tucker (amerikanen) och Michal (britten) frågade om vi vill hänga med till stranden imorgon och... ja, plugget kan vänta! Ser fram emot en riktig soldag.
 
 
 
Dagens sound är denna gamla klassiker. Yours to keep - Teddybears. Hittade den igen häromdagen och den går nu om och om igen i mina lurar! Lovin it! Och här är den för er som vill lyssna.

Golf igår (+dagens so...

0 Läs mer >>
Okej det här blir ett långt inlägg med massa bilder! Igår lämnade vi Boyd 2 klockan 7.41 och var två timmar senare i Melbourne. Därifrån hoppade vi på en buss mot Phillip Island! Det var en dagstur som kostade $100 (=670 kr) och det var helt klart värt det. Påväg ut mot ön stannade vi i en liten djurpark typ där vi äntligen fick se alla djuren på nära håll. 
 
Tasmanian devil, tyvärr sov han så lyckade inte få någon bra bild.
Inte så att man sträckte sig in i buren heller när den här skylten satt utanför...
 
Wallabys! Så fruktansvärt söta! Vi köpte mat till dom så kunde man komma riktigt nära. Sååå gosiga!
 
Dom var inte så intresserade av kel dock, bara mat...
 
Koalas! Dom fick man inte komma så nära, men man kunde betala för att ta ett foto med en.
Jag gjorde inte det dock. Tydligen så sover koalor 18-20 timmar per dygn och den lilla tid
de är vakna äter de... Jag ska bli en koala i mitt nästa liv!
 
Here's a llama there's a llama... Fast det var egentligen en alpacka.
 
Dingos.
 
Mamma känguru med sina ungar.
 
En till mamma känguru med en ännu mindre unge!
 
Efter djurparken var vi alla helt extatiska men det var dags att åka vidare. Vi stannade vid några olika stränder för att se hur olika kusten kan se ut. Sedan åkte vi till en chokladfabrik där jag köpte världens godaste varma choklad!! Dom kan verkligen göra varm choklad här, helt annorlunda mot hemma. Efter det var vi på plats på Phillip Island och fick äntligen se "the penguine parade". Det är när pingvinerna kommer upp från havet vid skymningen för att gå tillbaka till sina bon. De hade satt upp hela läktare längs stranden så man kunde se pingvinerna komma upp ur vattnet och sedan fanns det en gångväg med staket runt så man kunde följa med pingvinerna hemåt. De var cirka två decimeter höga och vägde tydligen runt ett kilo, världens minsta pingvin-art. Sååå söta!! Tyvärr fick man inte ta foton eftersom blixten kunde skrämma pingvinerna, men detta är helt klart något alla som är i närheten av Melbourne borde åka och titta på. Väldigt häftigt och annorlunda!
 
Hugo på strand nr 1.
 
Jätteklart vatten!
 
 
Hugo på strand nr 2.
 
 
Såhär såg det ut på pingvinstranden som jag försökte förklara. Läktare och gångväg.
(Bild snodd från internet)
 
Även denna är googlad eftersom man som sagt inte fick ta foton. Men ungefär så såg det ut när
de kom upp ur vattnet iaf :-)

Hoppas ni har fått en lagom dos av söta djur nu för det fick verkligen jag igår. En superbra dag! Ikväll laddar jag om för en ny skolvecka med hemkörd pizza och skräckfilm med mina brudar. Och jag längtar något enormt till fredag... Vad som händer då får ni veta på lördag, men coolt är det och kan knappt vänta! ;-)

ALLA SÖTA DJUREN

1 Läs mer >>
Igår var det alltså prom. Det var öppen bar och all-you-can-eat plockmat typ. Tyvärr var det inte alls lika bra som jag förväntat mig; hade hört att det skulle vara "årets grej" och lätt värt sina 65 dollar (cirka 420 kr). Vet inte om jag håller med om det direkt... Musiken var verkligen dålig, typ ingen som dansade på hela kvällen och det var inte något annat som hände heller så vi satt och pratade i fem timmar. Nej jag är missnöjd. Det som dock var VÄLDIGT roligt var att klä upp sig riktigt ordentligt! Jag tyckte vi var så himla snygga alla tre och jag som aldrig har klänning blev verkligen helt förälskad i denna! Kostade 80 dollar (= cirka 550 kr) dock så nu får jag ju se till att använda den också hehe...
Såhär såg vi ut i alla fall:
 
I väntan på bussen till festen. Om vi ser något stela ut så är det för att vi fick vänta i 40 minuter utomhus (ca 10 grader) i alldeles för lite kläder ;-)
 
Dagens outfit!
 
 
 
Med det säger jag godnatt och laddar för en resa till Phillip Island imorgon för att kolla på koalor, kängurur och PINGVINER! Stört så taggad jag är, woopwoop! :-D

Prom

0 Läs mer >>
Sorry för lite dålig uppdatering igen, men tror inte att det är så spännande att läsa om hur mycket jag pluggar... Just nu sitter jag och börjar bli väldigt nervös över en presentation jag har imorgon. Det är slutpresentationen med gym-projektet och vi är två som ska presentera vad gruppen har åstadkommit. Det är nervöst för företaget som vi har jobbat för/mot kommer vara där och ställa massa jobbiga frågor... Det som dock är bra är att efter imorgon är det bara den individuella rapporten kvar i den kursen och sen är det färdigt! Inga fler gruppmöten, woopwoop!
 
Vi har i alla fall hunnit med lite annat än plugg dom senaste dagarna. Vi ska på "prom" (=typ bal eller väldigt formell fest) på torsdag så vi behövde alla shoppa klänningar. Jag, Lise och Kris åkte in till Geelong i söndags och kom hem mycket fattigare men utan en enda klänning... Äntligen massa shopping dock! Börjar tröttna lite (läs mycket) på dom kläder jag tog med mig hit så var riktigt roligt att inhandla lite nytt. Eftersom vi dock inte hittade vad vi egentligen behövde så åkte vi tillbaka idag och kom faktiskt hem med varsin supersnygg outfit (bilder kommer efter torsdag). Mycket bra dag för oss, mindre bra dag för våra kreditkort.
 
Jag är såklart medveten om att det har varit val därhemma också! Ärligt talat så bryr jag mig inte jättemycket om det är blått eller rött; det som är viktigt för mig är miljö och medmänsklighet. 13 % är såklart en otäck siffra, men samtidigt så är 87 % en bättre siffra! Sålänge vi är såpass många som förstår vad som verkligen är viktigt så kan inte 13 % idioter ändra på det. Det som har irriterat mig mest efter valet är dock hur alla talar illa om dom som röstade rött. Det är inte riktigt okej att kalla folk för idioter på facebook bara för att man har en annan åsikt än en själv. Om nu majoriteten av Sverige vill ha ett rött styre så får väl resten ta det som det är och acceptera det. Visst, diskussion är bra, men påhopp och smutskastning är något annat. Nej jag är trött på att läsa alla klagomål och förutsägelser om hur dåligt allt kommer att bli innan något ens har hänt!
 
Just det, dagens sound var rubriken så här kommer det. Thåström - Sönder Boulevard. När jag gick till skolan imorse klockan nio kom denna i hörlurarna och jag fick bara rysningar i hela kroppen. Han kan han! Hittade bara live-versioner men denna är faktiskt ganska bra. Annars finns han på Spotify såklart.
 
 
Puss på er och önska mig lycka till imorgon!

Dagens sound

0 Läs mer >>
Igår var det tema-fest! Rubiks kub. Man skulle ha plagg i fyra olika färger: något rött, något orange, något blått och något grönt. Sedan beroende på vilket campus man var skulle man byta kläder med folk på festen så att man till slut bara hade en färg. Vår färg var grön, men jag lyckades bara byta ett plagg (bytte mitt blå linne mot en grön tröja). Väldigt många ville ha mina glasögon, men jag blev väldigt fäst vid dem så ville inte ge bort dom ;-)
Grön slips, röda glajjor, blått linne och orangea shorts. Allt köpt secondhand för totalt 60:-.
Lagom summa att spendera på en party-outfit skulle jag säga!
 
Chris i sin outfit!
 
Och Tucker! Mössan är verkligen pricken över i haha.
 

Rubiks Kub party

2 Läs mer >>
Detta kan JTH lära sig lite av ska jag säga. Hemma har vi haft två timmars gästföreläsning om kullager, två timmar om tätningar, två timmar om kilförband osvosvosv i all tråkig oändlighet. Idag hade vi en gästföreläsning med några killar som hade som hobby att bygga drönare (flygande robotar)! Dom höll på att försöka göra en business av sin hobby och pratade om hur de hade kommit dit de var idag. Med sig hade de tre av dessa robotar och de demonstrerade en av dom ute på gräsmattan. Den flög upp till cirka 80 meter och åkte fram och tillbaka och tog lite foton innan den kom ner igen. Nu snackar vi cool ingenjörskonst! Liiiite mer inspirerande än kullager... 
 
 
 
 
Liite coolare än en radiostyrd helikopter, eller vad säger ni (ni vet vilka ni är)? ;-)
 

Kul gästföreläsning!

0 Läs mer >>
Idag var en seg dag. Spenderade sex timmar i verkstaden med min grupp för gym-projektet. Tanken var att vi skulle bygga en prototyp, men det blev mest väntande på att få använda laserprintern och på att få hjälp att använda laserprintern... Var väldigt frustrerad när jag kom hem, så när Lise tyckte att vi skulle följa med Sam och Adam till gymmet/simhallen så kände jag att det var precis vad jag behövde! Jag och Lise simmade 1 000 meter och satt sedan i bubbelpoolen och väntade på att killarna skulle gymma färdigt. Väldigt skönt för både huvud och kropp. Kvällen avslutades med pannkakor med nutella och grädde! Och vattenkrig i köket... som vi förlorade ganska hårt... hämnd planeras snarast!
 
Simhallen vi var i. Det fanns två coola vattenrutschkanor
men de var tyvärr stängda på vardagar :-(

Simhall och pannkakor

0 Läs mer >>
Efter en hektiskt vecka för oss alla, och med en lika stressig helg framför oss så tyckte vi att vi förtjänade ett "social break" från allt skolarbete! Jeanette kom till vårt hus igår och lagade middag till oss (hon hade hittat curry också, som vi har letat efter det9 och sedan lärde jag dom att spela Vimmerby och efter det kollade vi på filmen Deja Vu. En av killarna har världens största säng och en stor TV på väggen så vi brukar alltid sno hans rum när vi ska se på film. Som tur är tycker han att det är roligt och bara skrattar åt oss istället för att bli arg :-) Vi blev kvar i hans rum (vet inte vart han var, inte där iaf) tills 2.30 och bara pratade och sen insåg vi att det nog var bäst att gå och sova om vi skulle orka tänka på skolan igen idag. Jag ska försöka få in min inlämningsuppgift som ska in senast måndag idag så att jag kan slappna av lite imorgon.
 Mat med curry, äntligen!

Myskväll och pluggdag

0 Läs mer >>
Idag var vi tvungna att storhandla, och ingen kunde köra oss... Lise och Kris "lånade" en kundvagn förra gången det hände så idag tog vi med den tillbaka till affären och sedan hem igen. Ganska segt att gå fyra km med en kundvagn kan jag säga. När vi kom hem hade jag fått mejl om att jag fått ett paket, och som alla mina trogna följare vet så har jag haft världens segaste vecka med alldeles för mycket plugg, så gissa om jag blev glad när mina bästaste föräldrar skickade massa gulligt till mig! Verkligen perfekt timing.
 
Hela innehållet. Mycket bra saker! Jag skrattade ganska länge åt Bamse, men det är fortfarande lika mysigt att läsa. Kommer nog aldrig tröttna på det ;-)
 
En anledning att gilla Bamse...
 
Och en till! Tänk om man vore en så bra ingenjör...

Paket igen :D

0 Läs mer >>
Gaaah vad jag längtar till en vecka från idag... har en stor deadline på fredag och sedan en till på måndag. Det här påminner alldeles för mycket om gymnasiet när man var stressad över någonting hela tiden. Man är supernöjd när man väl blir klar med en uppgift men då väntar genast två nya. Inte van vid detta längre ;-) Mitt tenta-schema har kommit upp också. Jag har ju bara tentor i två av kurserna eftersom de andra är stora projekt-kurser, men SJÄLVKLART så är båda tentorna på samma dag... Inte min vecka det här alltså. Det som väl är bra är att de är den 15:e oktober, och efter det tar jag jullov!!! Det är ju faktiskt ganska så lyxigt med tre månaders jullov.
 
Blir lite fler bilder från Great Ocean Road-resan idag. Dessa är tagna i trädgården till stället där vi provade ost. Massa roliga djur i konstiga former!
 
 
 

Seg vecka...

0 Läs mer >>
I söndags var vi och kollade på när Marty och Jake, två av killarna som vi bor med, spelade footy (Australisk fotboll). De spelar i olika lag men mötte varandra så vi hängde med Nick, som också bor här, och en kille till för att titta. Vi var ju på en "riktig" match i Melbourne för ett tag sedan så det var kul att få se amatörnivå också. Jag har påtal om det lärt mig ett nytt ord: procrastinating. Det är när man hittar tusen bättre/roligare saker att göra än det som man borde göra, och i söndags borde jag verkligen ha pluggat istället för att kolla på footy. Ett mycket användbart ord kan jag lova, lär er det alla ni som ska på exchange ;-)
Föresten har vi insett hur duktiga australienare är på att förkorta saker, och framförallt namn! Kom att tänka på det nu när jag skrev killarnas namn. I vårt hus bor, förutom vi tre tjejer:
  • Nick = Nicholas (tror jag)
  • Jake = Jacob (ganska säker)
  • Peter
  • Marty = Martin (ganska säker)
  • Sam = Samir
  • Sooder = Tom Sudholz
  • Adam
  • Kim = Kimberly (ganska säker)
Jag vet alltså fortfarande inte riktigt vad flera av dom heter! Det tog evigheter innan jag ens fattade att det inte var deras riktiga namn utan bara olika förkortningar, och det är verkligen så med alla man träffar. Lata australienare ;-)
 
 Procrastinating.

Footy igen