Surfers Paradise

Efter en veckas semester på ett Hostel i Surfers Paradise, Gold Coast, med riktigt uselt wifi så kommer här en uppdatering från hela veckan!
Äntligen fick vi lite sol och värme, dock kanske inte så varmt som vi hoppats. Det var 20-25 grader hela veckan och väldigt blåsigt. Vi var i alla fall nöjda med att kunna gå i shorts och linne och kunna spendera några timmar i bikini för att få lite färg. Rädda som vi var för Australiens tunna ozon-skikt laddade vi med solskyddsfaktor 50, men när vi efter tre dagar i sol inte fått någon färg gav jag och Lise upp solskyddet och blev åtminstone någon ton brunare. Antar att det beror på att det är vinter, för ingen av oss brände sig ens minsta lilla. Nog om det haha!
Surfning var planen, två timmar varje dag måndag-fredag, men efter otaliga blåmärken och med träningsvärk i hela kroppen tog vi beslutet att ta en ledig dag på torsdagen och sedan köra dubbelt fredagen. På onsdagen var vi alla helt slut och då var det dags för spa och en halvtimmes massage. Världens bästa halvtimme för våra stackars kroppar! Vi har verkligen slitit i vattnet och konstaterat att tidsfördelningen såg ut ungefär såhär: 90% försöka komma ut till de bra vågorna och lyckas fånga en, 9% ramla av brädan och försöka att inte drunkna och 1% faktiskt surfande. Himla tur att den procenten var såååå rolig! Vi blev definitivt bättre under veckan och till slut lyckades jag till och med stå kvar tillräckligt länge för att lyckas svänga. Det var så himla kul varje gång man lyckades komma upp och stå att det var värt alla små skador och allt saltvatten man fick i näsan. Dock är det också ganska skönt att få en paus nu... Vi kommer surfa igen, men inte nu på ett tag ;-)
Förutom det har vi mest bara slappat; tagit en välförtjänt paus från allt och bara läst böcker och sovit, men såklart så hann vi också med två festkvällar. En väldigt lyckad vecka och Gold Coast var verkligen ett perfekt ställe att spendera den; världens längsta beach kombinerat med skyskrapor och massa affärer och restauranger. 
Nu blir det bildbomb!
 
Första dagen på beachen. Helt överlycklig att kunna gå i shorts och linne!
 
Eller till och med bikini! Dock var det väldigt blåsigt så om man låg på stranden var det som att ligga i en sandstorm.
 
Volleyboll-nät på hostelet (såklart).
 
Det var match varje dag klockan 6, vinnarna fick en drink i baren. Jag var med två gånger och i det vinnande laget en gång. Kul att få spela lite :-D
 
Gick en promenad på stranden och hittade en hjärtformad sten. Det var visst bara jag som tyckte att den var hjärtformad, menmen...
 
Hugo var nöjd med livet.
 
Vi var på en restaurang som verkligen var något för min Beccis. Italiensk mat och de gjorde den efter beställning. Man valde vilken sorts färsk pasta man ville ha och vilken sås och så gjorde dom såsen medan man tittade på och fick säga hur kryddad den skulle vara. Väldigt gott!
 
Hugo fick inte surfa i vattnet, men han fick i alla fall provsitta brädan. Den var lite för stor...
 
Vi hade en liten pool på hostelet också, med ett bra trädäck i lä där man kunde sola.
 
 
SPA!!!
 
Det var ett väldigt fint spa med varma och kalla pooler, ångbastu och vanlig bastu. Perfekt efter tre dagars surfning.
 
 
Nymasserade och nöjda med livet.
 
Vi beställde riktiga cocktails, min var mer som en dessert än en drink, vilket passade mig utmärkt!
 
Fruktsallad till lunch.
 
På strandpromenaden.
 
Vi gjorde ett pub-crawl både på fredagen och lördagen där vi fick gå till fyra olika barer/klubbar. Det var roligt, men föredrar nog faktiskt nattlivet i Geelong. Bättre musik där :-)
 
 
All-you-can-eat pancakes till lunch... Jag var på en lagom hög blodsockernivå efter detta kan jag lova. Om detta fanns i Jönköping vore det inte bra för mig...
 
Sista dagen innan vi åkte hem var det marknad på strandpromenaden.

Kommentarer:

1 Kattis:

skriven

Åh så härligt! Fina bilder. Bra att ni fick lite semester <3 .

Kommentera här: